Satın Almadan Önce Yangın Merdiveni Kapısı Things To Know

Wiki Article

Yangın kapısı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Binanın dâhilinden aşağıya düz nazil betonarme merdivenler dışında, yapı haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok pıtrak katlaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın kapısı çelik, alüminyum, galvanizli kuvvetli, ahşap ve pencere kabil yangına dayanıklı malzemelerin bir birleşiminden strüktürlır. Yangın bapsı yangına dayanıklı donanımları sahip olmalıdır.

Evgin çıkış kapıları ve ulaşım denetçi sistemleri baskı ele harcama. Kuruluş ekiplerinin, ivedili durumlarda münezzeh bir konumdan acil çıkış kapılarını çhileıştırma esnekliği sağlayıcı keder tabanlı bir erişim denetleme sistemi uygulaması gerekebilir.

Bu makalede, yangın merdiveni baplarının ne olması gerektiği, aksiyonlevleri ve güvenlik standartları üzerine teferruatlı detayları bulabilirsiniz.

Tamlanan bu dakika dilimleri bir kapının yangına ne derece süre dayanacağını söyleyiş etmektedir. Ama bu konuda titiz olgunlaşmak gerekir. Çünkü 90 dakika yangına dayanıklı olması müstelzim bir bapnın 30 an birlikte dayanmadığı henüz önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde vahit kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları tombul beşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı muhteşem binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da boşluk önünde bulundurularak standartlara usturuplu Yangın Merdiveni Kapısı halde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da yapılması gerekmektedir.

Yangın bapları robot sistemli modern boya tesisimizde elektrostatik türap boya ile kaplanmaktadır. Standart renk RAL 9002 olmakla bu arada maksut bütün RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı renk uygulaması strüktürlabileceği kadar yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine de farklı nitelik uygulaması mümkündür.

Hakikaten yangınlardan korunmak midein esas olan yangın merdivenleri çoğu yerde ıztırari olarak tutulmaktadır.

Topluluk ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar adetlı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i mütalaa etmek bâtınin tıklayın.

Fakat bayağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda birlik yangın çıkışı ve yangın merdiveni kuruluşlması mecburi olarak onaylama edilmektedir.

Bu noktada özellikle bile çatı sahiplerinin olağandan kovuşturma etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lazım düzenlemelerin bünyelması gerekmelidir. Suratsız taktirde yangınlar çok aşkın insanoğlunun birey ve varlık yitirilmesine da sistem açabilir.

Report this wiki page